Kesän talteen otetut karviaismarjat ovat odottaneet jatkokäsittelyä pakastimessa. Sain kerättyä yhdestä karviaismarjapensaasta liki 10 litraa tummanpunaisia karviasmarjoja http://fi.wikipedia.org/wiki/Karviainen
Marjat pakasterasioihin, 2 rkl sokeria / rasia ja pakkaseen.
Hyytelön valmistus:
- Kattilan pohjalle sen verran vettä, että pohja peittyy (noin 1 cm kattilan pohjasta ylöspäin mitattaessa).
- Kaada pakastetut marjat kattilaan (marjoja voi olla kattila täynnä, koska ne painuvat kasaan).
- Anna marjojen kiehua niin kauan, kunnes ne ovat pehmeitä ja menevät helposti rikki.
- Kaada marjat siivilään, paina puukauhalla / lusikalla marjat siivilän läpi astiaan mehuksi.
- Mittaa mehun määrä ja kaada mehu kattilaan.

Sokerin määrä:
1 l mehua
750 - 800 g (9-12 dl) sokeria
Itse olen laittanut ensin pienimmän määrän ja lisännyt sokeria tarpeen mukaan. Pidän makeasta, nam
Mittaa tarvittava määrä sokeria mehun joukkoon ja anna mehun kiehua n. 10 minuuttia. Älä sekoita mehua keittämisen aikana vaan kerää pinnalle syntyneen vaahdon pois lusikalla tai kauhalla varovasti. Olen itse testannut hyytelöitymisen puukauhalla. Kasta puukauha mehuun, odota kunnes kauha on jäähtynyt. Mikäli mehutilkka liikkuu kauhalla on syytä lisätä sokeria mehuun. Olen lisännyt sokeria 0,5 - 1 dl kerrallaan varovasti sekoittaen. Tee hyytelöitymistesti n. 5 min kuluttua. Mehu tulee hyytelöityä kauhaan tai lusikkaan siten, ettei mehutilkka liiku kuin millin parin.
Steriloi lasiset purkit uunissa n. 100 Celsius asteessa. Kaada mehu kuumiin purkkeihin ja laita kansi kiinni heti. Muistithan steriloida myös kannet uunissa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen jääkaappiin laittoa.
Mikäli annat omatekoisen hyytelön lahjaksi muistathan ottaa vanhat etiket pois ja askartele tilalle omat etiketit myöhemmin.
ASKARTELUA
- Leikkaa jouluaiheisesta kankaasta sopivan kokoinen pala.
- Pala saa olla juuri sen kokoinen miten isot poimutukset haluat kannen hatulle.
- Itse leikkasin kuvan mukaisen palan ja sidoin paperinarulla kankaan kannen hatuksi.
- Lisäsin solmukohtaan muutaman paperinarun ja avoin narun päät pienen matkaan saaden näin elävöitettyä koristelua.
ETIKETTI
Leikkaa kartongista purkin koon mukainen pala.
Käytä vesiliukoista tussia.
Koristele etiketti.
Etikettiin voi lisätä tarroja, tulostaa omia valokuvia, piirustuksia, käyttää sabluunaa avuksi koristelussa....

Mikäli annat purkin lahjaksi ystävällesi löytyisikö ystävästäsi muistoja, jotka voit lisätä etikettiin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti